fredag 23 juli 2010

Vakter.

Nej, alltså. Herregud vad förbannad jag blir ibland!

1. Säger du någonting om "vakter" så drar du alla vakter över en kam. Det du säger behandlar då alltså Ordningsvakter, Väktare, Personskyddsvakter, Skyddsvakter, med mera. Menar du krogvakt (Dvs, ORDNINGSVAKT) säg då det. Inte "vakt".

2. Säger du "vakten misshandlade mig" så betyder det i 99,9% av fallen detta: Du har antagligen varit väldigt full. Vakten har antagligen sagt åt dig att göra någonting, eller inte göra si eller så. Du har antagligen sagt åt vakten att han kan ta sig där solen inte skiner, på ett eller annat sätt. Vakten har då antagligen tagit tag i dig. Du har då antagligen kämpat emot. Vakten har då antagligen kämpat tillbaka och sedan burit ut dig. Voila. Du har nu blivit "misshandlad" av vakten. Lär dig berätta historian rätt, och sluta smutskasta mitt yrke utan anledning.

3. Sluta. Dra. Alla. Över. En. Kam. Bara för att EN vakt någon gång i livet varit otrevlig mot dig, innebär det inte automatiskt att alla vakter är skitstövlar. Visst, vi har rötägg i branschen. De är inte många, men de finns. Vi gör vårat allra bästa för att få bort dom. Problemet är bara att de ENDA gångerna vi syns i nyheter, är de gånger en vakt gjort något dumt. Därav vårat usla rykte. Tack.

Gör mig en tjänst. Nästa gång ni är på krogen, ta en ordentlig titt på vakten. Han är med ALLRA största sannorlikhet trött och jävligt less på fulla idioter som tycker illa om honom. Tycker ni att han gör ett bra jobb, SÄG DET TILL HONOM. Jag lovar dig att han kommer leva på den komplimangen resten av kvällen. För gissa hur ofta vi får beröm? Aldrig. Någonsin.

Sluta kasta skit på ett yrke som finns för att skydda och hjälpa er. Sluta hata oss utan anledning.

Tack.

Inga kommentarer: